Wat Is Een Niche en Kan Ik Er Ook Eentje Vinden?

By | 16/07/2014

Toen ik het woord ‘niche’ voor de eerste keer tegenkwam dacht ik het volgende: “Wat is een niche en belangrijker nog, kan ik mijn eigen niche vinden?’

Wat is een Niche?

Nou, een niche is een markt waarin vraag is naar een product of dienst. Als je een goede niche vindt, zul je ook niet met massa’s anderen hoeven te concurreren voor de verkoop van een ebook of een affiliate product. Je zult je eigen, kleine deel van de markt helemaal voor jezelf hebben.

wat is een nicheDe definitie was vrij eenvoudig. Echter was het vinden van een niche waar ik me fijn bij voelde moeilijk, omdat ik affiliate programma’s zonder quota’s en met veel regels wilde vermijden. Tevens zocht ik naar een bedrijf met hun eigen affiliate programma.

Hoe Vind Je Een Niche.

Toen ik begon met het zoeken naar een niche markt, begon ik met het maken van een lijst van mijn hobby’s, mijn favoriete bezigheden, mijn interesses en van dingen waar ik al bekend mee was.

Dit deed ik om me te helpen met brainstormen. Indien deze oefening je niet helpt met het vinden van een niche, dan zal het je in ieder geval wel helpen met het ontdekken van je persoonlijkheid. Haha..

Hoe dan ook, ik had besloten dat ik een niche wilde vinden waarin ik andere mensen kon helpen, wellicht door het bieden van een dienst o.i.d., en dat ik mijn huidige website wilde aanvullen. Dit klinkt wellicht niet zo heel beslissend, maar ik had tenminste een richting.

Toen gebeurde het. Wellicht door geluk of door een goddelijke tussenkomt. Hoe dan ook, ik kreeg een persoonlijk e-mailbericht van een van de assistent managers van een groot bedrijf. Hierin stond dat ze tevreden waren over mijn website en tevens vroegen ze of ik geïnteresseerd zou zijn om een affiliate te worden.

Ik bekeek hun website en hun affiliate plan – en ik wist gewoon dat dit affiliate plan bij mij paste.

Je kunt dus je eigen hoekje van het internet en je eigen niche product vinden. Maar vergeet nooit: Je zult moeten blijven marketen.

Veel succes!

Thomas

>Het Miljonairsmodel uitgelegd