Wat is Affiliate Marketing?

Affiliate Marketing is een manier voor bedrijven om hun diensten en producten te promoten/adverteren d.m.v. een wederzijds voordelige partnership met een Uitgever/Marketeer.

Affiliate Marketeers verdienen hun geld door producten of diensten op hun website of blog te promoten.

Stel dat je een modewebsite hebt, als affiliate plaats je advertenties, blog artikelen, recensies en/of verstuur je via e-mail nieuwsbrieven en promo’s over mode gerelateerde producten en diensten. Dit doe je gratis.

Als tegenprestatie verdien je een provisie voor iedere keer dat een product wordt verkocht via jouw affiliate link.

wanneer je bijvoorbeeld meubelen, reizen of verzekeringen verkoopt kan de commissie (meestal rond de 10%)  die je van de bedrijven ontvangt behoorlijk oplopen.

Affiliate Marketing is een geweldige manier om wat extra geld te verdienen met je website of blog, maar het kan op zich zelf ook een zeer lucratieve carrière zijn.

Er zijn een aantal marketing goeroes die alleen al met het promoten van andermans producten meer dan een miljoen per jaar verdienen.

Hier zijn wat eenvoudige Affiliate Marketing tips om mee te beginnen:

  • Kies onderwerpen en/of producten waar je veel van af weet en waar je van houdt! Als je niet helemaal zeker bent over een bepaald product, vraag dan aan de verkoper of je een gratis proefproduct kunt krijgen, zodat je deze kunt recenseren. Onthoudt dat je lezers jou vertrouwen en dat je ze niet kwijt wilt raken door het promoten van een slecht product.
  • Zorg dat je website er mooi en verzorgd uitziet. Zorg immers dat al de inhoud op je website relevant en waardevol is m.b.t. wat je probeert te verkopen.
  •  Kies veel producten/verkopers die in dezelfde branche zitten. Vermijd producten/diensten die je zelf niet zou gebruiken.
  • Blijf website verkeer opbouwen. Gebruik sociale netwerken om je website te promoten. Hoe groter je doelgroep, des te meer potentiële klanten je hebt.
  • Werk met je affiliate verkopers samen en wissel zo tips, strategieën en de nieuwste affiliate marketing tools uit. Zij willen dat jij succesvol bent, omdat als jij succesvol bent, hun dat ook zijn – Vergeet niet dat dit een wederzijds voordelige partnership is!

Er zijn mensen over de hele wereld die dit soort marketing werk doen om hun financiële doelen te bereiken.

Omdat het internet een steeds belangrijkere plek wordt voor bedrijven om verkopen te realiseren, zijn er ook steeds meer mensen die hier slim gebruik van maken en op die manier veel geld verdienen.

Wil je ook beginnen met Affiliate Marketing? Dan raad ik persoonlijk aan een van de volgende twee cursussen te volgen.

1. Het Miljonairsmodel van Casper Camps

2. Geld Gorilla Geheimen

Succes!

Thomas

> Home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *