Leer De Kracht Van Woorden Te Gebruiken Om Zo Meer Producten Te Verkopen

By | 05/07/2013

Dus, je hebt een geweldige website en je wilt nu beginnen met het online verkopen van een groot aantal producten.

Hoe ga je vervolgens aan de slag om het prestatievermogen van je website te vergroten en om je verkoopaantallen te verdubbelen?

Het antwoord: Je zult het een beetje op moeten hypen. Online marketeers gebruiken hype om zo een fortuin te verdienen op het internet.

Geloof je me niet? Bekijk dan eens een aantal van de beste online verkopers. Bekijk de advertenties die zij gebruiken om hun producten te promoten en koop tevens een aantal van deze producten.

geld verdienenAls je dat doet, dan zul je zelf zien dat hype veel verkoopt.
Wie zijn de meesters van de hype? De mensen die je op thuiswinkelprogramma’s producten ziet verkopen door mensen te overtuigen dat het product dat ze momenteel adverteren het beste product ter wereld is.

Als je het product eenmaal koopt, dan zul je echter slechts een extra setje messen hebben. Het zou kunnen dat het prima messen zijn, maar ze zijn zeker niet zo geweldig als dat ze op tv werden afgeschilderd.
Wat hebben alle beste internet marketeers met elkaar gemeen?

Ze gebruiken allen de kracht van woorden om hun producten te verkopen.

Bijvoorbeeld: is het beter om meer producten online te verkopen, of is het beter om absurd veel producten online te verkopen?

Wil je online je winst kunnen tellen, of wil je online gigantische winst kunnen tellen?

Is het beter om je verkoopaantallen te verhogen, of is het beter om je verkoopaantallen te verdubbelen.

Ik denk dat je het nu ongeveer wel snapt. De volgende keer dat je online en advertentie ziet waardoor je het betreffende product wilt kopen, kijk dan eens goed naar de omschrijvingswoorden die in deze advertentie gebruikt worden. Je zult zien dat de best geschreven advertenties krachtige woorden gebruiken om zo producten en diensten te verkopen.

De echte goeroes weten hoe ze dit een stapje verder kunnen nemen en weten hoe ze enkel door gebruik van krachtige verkoopwoorden gigantische aantallen kunnen verkopen.

Het verkopen van producten op het internet is een stuk anders dan het verkopen van producten in een winkel. De bezoeker heeft alleen woorden waarop hij terug kan vallen en misschien een afbeelding of twee. Je zult als websitebezitter dus je best moeten doen om je producten, door gebruik te maken van krachtige en omschrijvende woorden, zo goed mogelijk te omschrijven.

Wat voor soort woorden had ik het over? Krachtige en omschrijvende Woorden.
Ik zal hieronder een voorbeeld geven van het verbeteren van je verkoopbrief.

Er zijn 2 websites. Beiden bieden een volledige website dienst aan voor hun klanten.
Site 1 schrijft: Wij zullen voor jou een eigen website bouwen voor 65euro. Je zult gegarandeerd tevreden zijn.
Site twee schrijft: Wij zullen voor jou een professioneel en op maat gemaakte website maken voor 85euro. Je zult 100% tevreden zijn, gegarandeerd. Tevens zullen wij je nu, voor slechts een beperkte tijd, een korting van 20euro geven.
Zie je hoe de beschrijvende woorden het aanbod heeft opgeleukt?

Site 2 heeft mij overtuigd om bij hun zaken te doen. Het feit dat ze een “professioneel en op maat gemaakte website” voor mij maken t.o.v. mijn eigen website is een wereld van verschil! Ze geven mij ook een korting! Een korting van 20euro op een prijs van 85euro. WOW! Waar kan ik mijzelf aanmelden?

Zorg ervoor dat je klanten altijd tevreden zijn met een aankoop. Vrijwel iedereen die ik ken houdt wel van een koopje.
Je succes zal, ongeacht van wat je verkoopt, afhangen van de woorden die je gebruikt. Probeer zo veel mogelijk krachtige verkoopwoorden te gebruiken. Je zult zien dat je aanbiedingen op zullen vallen en dat meer mensen jouw spullen willen kopen t.o.v. die van je concurrenten. Hieronder staan een aantal technieken waar ik gebruik van maak.

1. Stel jezelf de volgende vraag: waar kijken mensen naar als ze naar een bepaald product op zoek zijn?

2. Schrijf alle beschrijvende woorden op die je kunt bedenken. (Dit zijn woorden die je zullen helpen met het verkopen van je product)

3. Schrijf een algemene aanbieding op.

4. Voeg hier je beschrijvende woorden aan toe. Zorg dat je woorden gebruikt die krachtig zijn en die het product zullen verkopen!

5. Zorg ervoor dat je klanten het gevoel krijgen alsof ze een geweldige aanbieding krijgen.

Oké, nu is de tijd aangebroken om deze woorden voor jou te laten werken. We beginnen bij stap 1. Het product: Een website.
Waar kijken mensen naar als ze een website willen hebben?

Ze willen dat deze er goed uitziet, dat deze producten kan verkopen, dat deze een bepaalde boodschap kan brengen, dat deze er op een bepaalde manier eruit ziet, dat deze koopjesprijzen kan vinden, etc..

Stap 2, beschrijvende woorden: professioneel, op maat gemaakt, rijk aan inhoud, etc…

Stap 3 de aanbieding: wij zullen voor jou een website maken voor 65 euro.

Stap 4 voeg de beschrijvende woorden toe: Wij zullen voor jou een professionele en op maat gemaakte website bouwen voor de lage prijs van slechts 85 euro.

Stap 5 Geef ze een aanbieding: “Wij zullen voor jou een professionele en op maakt gemaakte website maken voor slechts 85 euro. Wij garanderen jou dat je tevreden zult zijn. Koop nu en wij zullen 20 euro van de prijs afhalen.”

kracht van woordenEn dat is alles! De volgende keer dat je een product probeert te verkopen, probeer dan de beste eigenschappen van dit product te omschrijven en dit aan je klanten mee te geven.