Het Geheim Om Door Yahoo Geïndexeerd Te Worden

By | 16/06/2013

Het geïndexeerd raken op Yahoo is de laatste paar maanden erg lastig geworden.

De indexeerrobot, Yahoo!Slurp, is erg onstabiel geworden. De robot zal voor sommige websites alle pagina’s bezoeken, maar hiervan slechts een aantal pagina’s aan de Yahoo database toevoegen. Sommige subdomeinen van bepaalde websites zijn zelfs van de zoekmachine verdwenen.

Wat is het geheim van het geïndexeerd raken op Yahoo?

Het tevreden stellen van Yahoo!Slurp.

Het geheim van het op Yahoo geïndexeerd worden omvat het constant updaten van je website. Je zult zowel de inhoud van je website als de inhoud van je Real Simple Syndication (RSS) feeds moeten updaten. Je kunt dit op de volgende manieren doen.

De eerste stap is het starten van een blog voor jouw website. Je kunt zelf een blog op je website bouwen of je kunt een gratis dienst gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar blogger.com, omdat het erg eenvoudig is om te gebruiken en omdat je zelf kan beslissen hoe je deze gebruikt. Als je eenmaal een blog hebt, dan zul je artikelen moeten schrijven die corresponderen met jouw site en die naar jouw site linken.

Om het effect van je blog te verbeteren, zou je tevens een link naar de sitemap van je website mee moeten geven. Indien je niet over een sitemap beschikt, maak er dan eentje in HTML. De Yahoo robot zal deze absoluut gaan volgen en de pagina’s van de sitemap gaan indexeren. Vertrouw niet op de xml site map strategie die Google zo hevig aan het promoten is.

Als je eenmaal een blog met inhoud hebt, dan zul je je blog in een real simple syndicate feed moeten veranderen. Je kunt ook hier je eigen systeem gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar een gratis dienst sinds ik echt geen tijd heb om mijn tijd aan dit soort dingen te verspillen.

Feedburner.com lijkt erg goed te werken en is erg eenvoudig in gebruik. Het openen van een account op Feedburner is zo eenvoudig dat ik dat hier niet ga uitleggen. Feedburner zal, aan het einde van het proces, een link voor jouw eigen RSS feed creëren. Dit is waar de magie gaat beginnen.

Als je over een Yahoo e-mailaccount beschikt, dan zul je toegang moeten krijgen tot je My Yahoo pagina. Indien je niet over een account beschikt, maak er dan eentje aan! Als je eenmaal op je My Yahoo pagina bent, doe dan het volgende:

1. Klik op de “voeg inhoud” link, linksboven op de pagina onder de zoekbalk.

2. Klik op de “Voeg RSS via URL” link wanneer de nieuwe pagina opent, deze link bevind zich rechts van de “Vind Inhoud” zoekbalk” bovenaan de pagina.

3. Voer de link in die je van Feedburner hebt gekregen en klik op “toevoegen”. VOEG NIET de URL van je blog toe.

4. Klik op het “My Yahoo” tabblad aan de bovenkant van de pagina om de pagina te verversen.

Je zult nu je feed aan de onderkant van de pagina zien staan. Indien je deze niet ziet staan, wees dan geduldig. Yahoo is af en toe een beetje langzaam. Probeer het daarom over een uurtje opnieuw. Als je feed eenmaal toegevoegd is, dan zul je de naam van je blog en de titels van elk artikel moeten zien. Het duurt soms een dag voordat Yahoo nieuwe artikelen toevoegt, raak dus niet in paniek wanneer je je nieuwe artikelen niet meteen ziet verschijnen.

Als je het bovenstaande eenmaal hebt gedaan, dan zal Yahoo de links op je blog gaan volgen en de pagina’s op je site gaan indexeren. Als een van deze links naar je sitemap gaat, dan ben je binnen. Google zal trouwens hetzelfde doen.

Dit proces kan, afhankelijk van de grootte van jouw website, een aantal dagen of zelfs een aantal weken duren. Voeg elke keer dat je nieuwe inhoud toevoegt deze ook aan je blogs toe door gebruik te maken van links. Je zult op deze manier Yahoo!Slurp snel onder controle krijgen.