Eigen Webshop

By | 29/03/2014

Hoe begin ik een eigen webshop zonder basis

Altijd al gedroomd van een eigen webshop? En … wanneer ga je nu werkelijk aan de slag?

Eigen WebshopIk ga je hier alvast een paar tips geven waar je mee aan de slag kunt. Als je dit allemaal hebt uitgewerkt in een goed plan ben je héél dicht bij jouw persoonlijk doel: jouw eigen webshop.

1.       Wat vind jij leuk om aan te bieden in jouw webshop? Zijn dat diensten of producten. Doe een klein onderzoekje waar vraag naar is en ook vooral wat haalbaar is. Kies voor een product waar vraag naar is en niet (al) te bederfelijk . Maar het allerbelangrijkste is dat je iets kiest waar je passie voor hebt. Alleen op die manier houd je het vol. Als je kiest voor een webshop zonder basis heb je het grote voordeel dat je geen voorraad hoeft te hebben. Dit is vooral ideaal als je (nog) geen geld hebt voor je eigen spulletjes.

2.       Beslis van je tevoren hoeveel tijd je hiervoor hebt of hoeveel tijd je hierin wilt gaan steken. Je snapt wel dat je in het begin véél tijd zult moeten besteden om alles op orde te krijgen. Naast alle formaliteiten zoals het aanvragen van een domeinnaam, je aanmelden bij een provider,aanmelden bij de Kamer van Koophandel of het aanvragen van een BTW-nummer, moet je ook nog tijd over hebben voor de winkel zelf.

3.       Denk na over de inrichting van de webwinkel. Met andere woorden wat maakt jouw winkel zo bijzonder of leuk dat mensen hier naar toe willen komen. Kies voor aantrekkelijke kleuren en een mooie lay-out. Maak leuke foto’s van jezelf en vraag om leuke afbeeldingen van je producten. Denk na over een leuke en overzichtelijke startpagina, hoe stel ik mezelf voor en waar sta ik voor. Probeer je producten zo mooi mogelijk uit te stallen of te beschrijven. Neem daar de tijd voor. En … natuurlijk heel belangrijk hoe kunnen mensen contact opnemen met jou of producten bestellen in jouw eigen webshop.

4.       Probeer te denken als jouw potentiële klanten. Denk altijd wat zou ik zelf doen en wat zou de klant doen. Op deze manier krijg je een goede afstemming van jouw product op de markt. Maar ook wat zou een klant hiervoor willen betalen, hoe zit het met verzendkosten, hoe snel kan ik iets leveren en kunnen producten worden omgeruild.

5.       Ben altijd vriendelijk, betrouwbaar en correct. Mensen willen graag weten waar ze aan toe zijn en dat wil jij ook. Zorg voor een goede open communicatie en dat afspraken terug te vinden zijn in jouw webshop. Hoe ga je een bevestiging geven na een bestelling, hoe laat je weten dat eraan gewerkt wordt en wanneer de klant het product tegemoet kan zien. Denk na hoe jouw klant veilig kan betalen.

Dit zijn allemaal zaken die aan de orde komen voordat je werkelijk met jouw eigen webshop de lucht ingaat. Binnenkort geef ik je tips voor als je zover bent dat de eigen webshop van start gaat. Succes alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *