Voordat je een Niche kiest

By | 19/10/2014

Test eerst een nieuwe markt uit voordat je deze betreedt.

Dit is een manier om met slechts een klein beetje werk te testen of een nieuwe mogelijke online markt wel de moeite waard is. Voordat je jouw waardevolle tijd en geld besteed aan het bouwen van een website en de bijbehorende infrastructuur.

Je weet dat de informatie waardevol is.

Je weet dat het internet een rendabele locatie is voor marketing informatie.

Je denkt dat je een geweldig idee of zelfs een product hebt… Wat nu?

Als je je onderzoek hebt gedaan, dan heb je al het juiste gereedschap om je online bedrijf te beginnen. Je weet namelijk hoe je een website maakt (of, indien je dit niet weet, dan weet je dat je dit gemakkelijk kunt leren of het door iemand anders kunt laten doen) en je begrijpt de mechaniek van het online verkopen van producten (zoals het aanmelden bij een betaalportaal en het krijgen van bezoekers).

Maar misschien ben je bang om te beginnen.

Er is niets mis met voorzichtig zijn; het is zelfs goed bedrijfsinzicht als je weet waar je aan begint. Een welbekend statistiek is dat 9 van de 10 nieuwe bedrijven binnen een jaar falen. Maar dit betekend niet dat het tijd is om te stoppen voordat je zelfs al bent begonnen. Je hebt een product en dus een doelmarkt; het is voor je beginners brein bruikbaar, geruststellend en zelfs noodzakelijk dat je je eigen onderzoek doet en zorgvuldig bent.

Een methode om je bedrijf te testen voordat je echt van start gaat, is het worden van een affiliate. Het gebruik maken van een affiliate programma om een nieuwe markt te betreden, laat je je ideeën uitproberen en verbeteren met als ultieme doel het creëren en promoten van je eigen product. (Als samenvatting voor de beginners, affiliate marketing is een proces waarbij je een provisie verdiend voor bezoekers die een aankoop doen nadat ze op jouw webpagina een link naar de site van het product hebben gevolgd).

Een voordeel van affiliate marketing is dat jouw enige zorg het sturen van klanten van jouw site naar hen site is; het affiliate programma zal zich zorgen maken over het hebben van het perfecte product, het aanbieden van klantenservice en het leveren van het product. Affiliate programma’s kunnen je zelfs voorzien met banners of gratis e-books en technieken die je laten zien hoe jij hen kunt promoten. Dit is een uitstekende manier om te leren. Hiermee kun je je eigen ideeën vergaren waarmee je uiteindelijk je eigen product kunt promoten.

Zoek een affiliate programma dat gerelateerd is aan jouw idee of product. Het onderzoek dat je zult afleiding door lid te worden van een affiliate programma, zal het echte voordeel zijn. Door het opzetten van een of meerdere websites waarmee je je verschillende ideeën kunt testen en promoten, kun je lekker achterover leunen en kijken hoe dit verloopt.

Hopelijk begin je hier wat geld mee te verdienen. Je kunt daarna kijken welke producten echt verkopen en welke marketing technieken echt voor je werken. Als je werkt aan het verbeteren van de websites voor de producten die je verkoopt, dan ben je de fundaties aan het leggen om je eigen producten te verkopen. Het zou kunnen dat je door het gebruik van de succesvolle technieken die je in deze “oefen”-poging hebt geleerd, je je wat meer zelfverzekerd voelt over je eigen onderneming.

En misschien zal het starten van je eigen onderneming dan niet zo intimiderend lijken.