Een Eigen App

By | 08/04/2014

Hoe maak je een eigen app

Wie een goed idee heeft kan veel geld verdienen met een eigen app op het internet.

een eigen appNaast het idee moet je natuurlijk goed weten voor wie hij bedoeld is en welke mogelijkheden hij heeft. Je moet iets bedenken dat andere mensen graag willen downloaden. De app moet natuurlijk ook origineel zijn, want je weet er staat al ontzettend veel op het internet. Naast dat je idee origineel moet zijn, moet je natuurlijk ook een bijzondere uitvoering hebben: een eigen stijl, eigen beeldmateriaal, een mooi lettertype en je moet zorgen dat al deze zaken goed aansluiten bij jouw ontwerp.
Een eigen app is mooi maar voor de juiste komt er wel wat bij kijken.

Je kunt je app zelf maken, maar je kunt het ook uitbesteden. De enige voorwaarde is eigenlijk als je hem zelf wilt maken dat je een Apple computer nodig hebt. Hier zul je kunnen werken met verschillende computertalen, die je jezelf eigen kunt maken.

Als alles helemaal klaar is, kun je je app publiceren in de app store. Je hebt er verschillende, allemaal met verschillende eisen waaraan jouw app moet voldoen.

En dan maar hopen dat jouw app vaak wordt gedownload, want op die manier ga je geld verdienen. Er zijn verschillende verdienmodellen:

Betaalde app: mensen moeten jouw app kopen om er gebruik van te maken.

In-app aankopen: mensen kunnen gratis jouw app downloaden, maar moeten betalen voor extra’s zoals bijvoorbeeld een extra leven bij een spel.

Advertenties: bedrijven plaatsen advertenties in jouw app en jij krijgt daarvoor betaald.

Abonnement: je kunt mensen ook een abonnement op jouw app laten nemen, zodat je iedere maand een bepaald inkomen hebt.

Het is natuurlijk moeilijk om te zeggen met welk model je het beste verdient. Het hangt helemaal van het soort app af wat je hebt.

Een eigen webshop of een eigen app aan jouw de keus.