Domeinnamen

By | 22/03/2014

Domeinnamen Heb jij een al adres?

Domeinnamen

Nu slechts € 9,95

Net zoals je een huis nodig hebt om in te wonen en een adres waarop mensen je kunnen vinden bestaat er ook zoiets voor het internet. Om iemand te kunnen vinden heb je ook een adres nodig alleen heet het hier domein. Via het domein kan iemand jouw vinden op het internet.

Als je een domeinnaam aanvraagt valt dat uiteen in twee stukken waaruit een naam op het internet is opgebouwd:

– Het naamgedeelte

– Het extensiegedeelte.

Een domeinnaam is altijd uniek en hoort helemaal alleen bij jou. Het is dus belangrijk om hier een goede naam voor te kiezen en die aansluit bij wie jij bent en wat je wilt gaan verkopen. Je kunt je aan de ene kant professioneel neerzetten aan de andere kant moet het makkelijk zijn dat mensen je ook weer terug kunnen vinden. Domeinnamen lijken vaak op elkaar.

Het verschil kan een kwestie van een nummer of een streepje zijn. Denk hier goed overna. En als je de kans  hebt koop dan meerdere domeinnamen die op elkaar lijken. Denk ook na hoe spelfouten er eventueel uitzien als mensen jouw domeinnaam verkeerd spellen of verkeerd uitspreken. Ook dit is iets om goed over na te denken en eventueel aan te schaffen.

Voor je domeinnaam mag je alleen letters, nummers en streepjes gebruiken en bij domeinnamen wordt er geen onderscheid gemaakt tussen hoofdletters en kleine letters; alles wordt gelezen in kleine letters.

Als je al domeinnamen hebt gekocht, maar je gaat er voorlopig nog niets mee doen, kun je ook je website ‘parkeren’ NameDrive met andere woorden je biedt jouw domeinnaam te huur aan.

Je kunt ook je domeinnamen verkopen voor een veel hogere prijs dan je hem hebt ingekocht, echter dan moet het een domeinnaam staat die hoog staat aangeschreven bij de Google Zoekwoorden Tool. Meer informatie voor het verkopen van je Domeinnamen vind je hier.