De 4 levels van Rijkdom

De 4 levels van Rijkdom die je kunt doorlopen:

Rijkdom door passief inkomen!

Level 1: Financiële stabiliteit

Dit eerste level staat bekend als financiële stabiliteit. Dit is de meest basis stadium van rijkdom die je moet zien te bereiken. Je hebt financiële stabiliteit bereikt wanneer:

1. Je genoeg liquide middelen hebt vergaard om je huidige lasten te dekken voor een minimum van zes maanden. Dus heb je maandelijks € 2.000,- euro nodig voor je levensonderhoud, dan moet je € 12.000,- aan spaargeld of makkelijk te verkopen middelen hebben.

2. Daarnaast heb je een levens en ziektekostenverzekering nodig om jou en je familie te beschermen in het geval je geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt, of dat je plotseling overlijd.

Wanneer je dit eerste level hebt bereikt, heb je geestelijke rust omdat je beschermd bent tegen onverwachte tegenvallers  waardoor jij en je familie niet in gevaar komen, en sterker nog, niet in de schulden belanden.

Als je financiële stabiliteit hebt bereikt, moet je het volgende level zien te bereiken, dat is……….

Level 2: Financiële veiligheid

Je het financiële veiligheid bereikt als je door investering van tijd, geld en ideeën, een hoeveelheid positieve Cash Flow (kasstroom, geld in) hebt gecreëerd uit zogenaamde “assets” (geldgenererende middelen), welke genoeg passief inkomen genereren om je MEEST BASALE kosten te dekken.

In andere woorden, wanneer je dit level bereikt, kan je stoppen met werken en je basis levensstijl bekostigen. Dus geen dure vakanties, maar wel je hypotheek, verzekeringen en eten. Het betekend ook dat je kunt blijven werken als je wilt en al je inkomen uit dit werk kunt stoppen in investeringen. Deze investeringen moeten weer assets zijn, welke weer geld genereren en je passieve inkomen doen groeien.

Tevreden hoeven we natuurlijk niet te zijn als we financiële veiligheid hebben bereikt. Als we dit een keer hebben, moeten we gaan voor…….

Level 3: Financiële vrijheid

Velen van ons hebben gehoord over de droom die financiële vrijheid heet. Maar wat is financiële vrijheid eigenlijk?

Wel, Financiële vrijheid is, wanneer je door  investering van tijd, geld en ideeën, assets met een hoeveelheid positieve Cash Flow hebt gecreëerd die genoeg passief inkomen genereren om je HUIDIGE LEVENSSTANDAARD te bekostigen.

Als je Financiële vrijheid hebt bereikt, kun je wederom kiezen te stoppen en nog steeds je huidige levenstandaard behouden. Niet meer werken tot je dood! Nooit meer!

In werkelijkheid zijn de meeste mensen die financiële vrijheid hebben bereikt dol op hun “werk”. Ze blijven werken, niet om dat ze moeten, maar omdat ze er voor kiezen. Het is een fantastische gevoel om vrij te zijn van zorgen en financiële druk. Werken, alleen vanuit passie. Heerlijk!

Het is duidelijk dat hoe hoger je kosten van je levensstijl nu zijn, hoe luxer je nu leeft, hoe langer het duurt voordat je financiële vrijheid bereikt.

DUS, naast het verhogen van je passieve inkomen, moet je letten op je uitgaven. Geen onzinnige aankopen, geen dure abonnementen en verzekeringen die eigenlijk niet nodig zijn. Soberheid in het begin zal je pad naar financiële vrijheid versnellen!

Ten slotte kun je je focus verleggen naar:

Level 4: Financiële overvloed!

Wat is het uiteindelijke level van rijkdom die je kunt halen? Financiële overvloed is wanneer je door  investering van tijd, geld en ideeën, assets met een hoeveelheid positieve Cash Flow hebt gecreëerd die genoeg passief inkomen genereren om je GEWENSTE LEVENSSTIJL te bekostigen.

Je gewenste levensstijl is het totaal van de maandelijkse kosten die je nodig hebt voor het leven uit je dromen. Dit is totaal afhankelijk van de droom en dus levensstijl die jij zou willen. Als je gewenste levensstijl is om in een huis van 1000 m2 met zwembad te wonen, je kinderen naar de beste scholen te kunnen sturen en in de mooiste autos te rijden, dan kost dat al snel 50.000 euro per maand.

Natuurlijk geld ook hier, hoe luxer je gewenste levensstijl is, hoe langer het duurt om Financiële overvloed te bereiken.

Op het moment dat je financiële overvloed hebt bereikt kun je stoppen met werken en het leven van je dromen voor altijd leven. Maar opnieuw, de meeste mensen die dit level bereikt hebben kiezen er voor om te blijven werken voor de lol en 100% van hun actieve inkomen te gebruiken voor het uitbouwen van het passieve inkomen en het doen aan liefdadigheid, het helpen van goede doelen naar persoonlijke voorkeur.

Met de juiste ideeën, kennis, strategie, coaches en inzet, kan ook jij dit ultieme level van rijkdom bereiken. Op je succes!

Tip: bekijk deze video, het is een goede en eenvoudig manier om snel en met weinig investering het pad naar je het tweede level in te slaan. Klik hier!