5 Veel Gemaakte Fouten

By | 19/08/2014

5 veel gemaakte fouten die bezoekers van een website verjagen low trafficDe manier waarop je website is ontworpen en wordt gepresenteerd, biedt je mogelijkheden aan om online veel geld te verdienen. Een professioneel ontworpen en goed gepresenteerde website zal je veel klanten en omzet opleveren. Wat zijn dan de meest gemaakte fouten die bezoekers van een website verjagen?

  • Het gebruiken van een template dat erg veel lijkt op andere websites. Er zijn veel website templates die voor je onderneming op de lange termijn niet erg goed zijn, ook al maken ze dingen erg gemakkelijk, omdat je direct een kant-en-klare website hebt voor je online onderneming. Het is niet goed voor je onderneming om een website te hebben die erg veel op duizenden andere websites lijkt. Online klanten willen niet precies hetzelfde website ontwerp zien. Zorg dat je een origineel ontworpen website hebt of, indien je een kant-en-klaar template koopt, zorg dat je iemand inhuurt die het kan aanpassen zodat jij je template kan personaliseren.
  • Verwarrende websites. Dit zijn websites diens ontwerp niet efficiënt is waardoor de website niet gemakkelijk genavigeerd kan worden. Van sommige websites lijkt het wel als of de naam van de website, de URL of de naam van het blog niet gerelateerd zijn aan het doel van de website. Deze websites kunnen ook veel producten en diensten aanbieden die tevens niet gerelateerd zijn. Zorg ervoor dat je website, evenals de diensten en producten die je aanbied, gefocust zijn.
  • Inefficiënt gebruik van trefwoorden en zinnen. Dit is essentieel voor de zichtbaarheid van jouw pagina op zoekmachines. Zorg ervoor dat je website goed geoptimaliseerd is.
  • Een website die geen ‘voordelen’ voor potentiële klanten bied. Ook al verkoop je de diensten en producten van je bedrijf voor het grootste deel online, je website zal toch kwalitatieve en unieke informatie moeten bevatten. Als je een e-zine of e-course op je website aanbiedt, dan moet deze tevens wat bruikbare informatie bevatten. Het is een goed idee om creatief te worden en zo veel mogelijk ‘dingen’ gerelateerd aan je website aan te bieden. Het idee hierachter is om bezoekers terug te willen laten komen.

Als je online succes wilt behalen, dan is het belangrijk dat je deze vaak voorkomende website fouten vermijd. Een professionele en informatieve website zal er voor zorgen dat je bezoekers terug willen komen, wat natuurlijk goed is voor je onderneming. Succes!